+32 (0)3 645 67 01

Tips om de winter door te komen

 

•Plaats je motor in een droge en bij voorkeur in een verwarmde stalling of garage. Belangrijk is dat de ruimte niet te vochtig is: vocht kan voor corrosie/roest zorgen van belangrijke motoronderdelen.

•Maak je motor schoon, zodat hij vrij van vuil, vet en stof de garage in gaat.

•Reinig en smeer je ketting

Benzine: Tank je motor voor het wegzetten af: dit voorkomt condensvorming aan de binnenkant van je tank met als mogelijk gevolg roestvorming. Om de kwaliteit van de benzine op peil te houden is een brandstofstabilisator de oplossing. Toevoegen aan de brandstof voor de laatste tankbeurt, even mee rijden en dan in je garage.

•Laad je batterij op. Wanneer een accu langere tijd niet wordt gebruikt, loopt deze langzaam leeg. Niets is erger dan bij de eerste zonnestralen niet te kunnen rijden dankzij een lege accu. Je houdt het niveau van je accu op peil met behulp van een druppellader. Wij raden de Optimate aan.

•Bandenspanning controleren.

•Olie in een motorblok verzuurt langzaam. Wanneer je olie toch al bijna aan vervanging toe is, kan het geen kwaad om deze voor je je motor weg zet te laten vervangen.

•Wordt je motor blootgesteld aan temperaturen onder het vriespunt? Controleer dan of je koelvloeistof wel tegen de vrieskou bestand is: als dit niet het geval is, dan kan dit schade opleveren doordat bevroren vloeistof uitzet.

• Vermijd ten koste van alles je motor met een oud deken, een zeil of een stuk plastiek af te dekken tijdens zijn winterslaap. Deze trekken ofwel het vocht aan of houden het ter plaatse waardoor een soort microklimaat ontstaat waarin een motor die zelfs goed beschermd is niet wil staan.

Heb je geen garage of geen mogelijkheid om hem binnen te zetten? Schaf dan een goede waterdichte motorhoes aan met ventilatiemogelijkheden. Die zijn uit het juiste materiaal vervaardigd om condensvorming en dergelijke tegen te gaan en daarnaast ogen ze ook nog netjes en professioneel.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Financiering

Het is mogelijk om bij de aankoop van uw moto of booster een financiering zonder voorschot te verkrijgen.

Service

Depannage dienst gratis op werkdagen vanaf half 8’s avonds. Via GSM of SMS te bestellen op nummer 0495/329627
Kleine reparatie’s klaar terwijl u wacht, zonder afspraak