De nieuwe Ténéré 700 Extreme

Sinds de lancering in 2019 is de Ténéré 700 uitgegroeid tot een van Yamaha’s best verkochte modellen. De Ténéré wordt aangedreven door Yamaha’s uitmuntende 690 cc CP2-motorblok met hoog koppel en is uitgerust met een veelzijdig chassis met eersteklas veersystemen. Het is de meest succesvolle motorfiets in zijn categorie. Voor 2024 wordt het toonaangevende Adventure-assortiment van het merk verder versterkt en gediversifieerd met de introductie van de Ténéré 700 Extreme.

webp 1900 4

Seek Your Extreme

De naam van de motorfiets zegt het al: dit is een hardcore offroad krachtpatser met een langere veerweg en een groot aantal speciale chassisonderdelen die ontworpen zijn om het go-anywhere karakter verder te versterken. Voor toonaangevend offroad rijgedrag met lichtgewicht wendbaarheid op ruig terrein is de Ténéré 700 Extreme uitgerust met premium volledig instelbare KYB-veersystemen met 20 mm extra veerweg voor en achter.

De volledig instelbare KYB-wielophanging kan aangepast worden aan de verschillende lichaamsbouw en rijstijlen van de rijders, waardoor de Ténéré 700 Extreme een echte hardcore krachtpatser is. Deze nieuwste Ténéré is gericht op rijders die ervaring hebben met motorcross of enduro en extra prestaties willen voor het meest uitdagende offroad terrein. De motorfiets voegt een spannende nieuwe dimensie toe aan de Adventure-categorie.

Ontdek de Ténéré 700 Extreme
webp 1900 5
webp 1900 9

Bewezen prestaties en toonaangevende duurzaamheid

De uitmuntende offroad prestaties van de Ténéré zijn onderstreept door Yamaha-fabrieksrijders Alessandro Botturi en Pol Tarrés, die met hun motorfiets de zwaarste rally’s ter wereld hebben gewonnen. Nadat ze geschiedenis schreven tijdens de TransAnatolia Rally Raid met epische podiumplaatsen op nummer 1 en 2, starten Tarrés en Botturi met de 2024 Ténéré 700 Extreme tijdens de laatste etappe van het Italiaanse Motorally Raid TT-kampioenschap dat vanaf 20 oktober plaatsvindt in Olbia.

Ténéré 700 Extreme: Belangrijkste kenmerken

 • Volledig instelbare 43 mm KYB-voorvork met Kashima-coating, 230 mm veerweg (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • Volledig instelbare KYB-schokdemper met apart reservoir, 220 mm veerweg (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • 260 mm grondspeling (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • Verticaal 5-inch TFT-scherm met connectiviteit en 3 thema’s, waaronder een display in Rally Raid roadbook-stijl
 • Schakelcluster links met tripschakelaar
 • Lichtgewicht titanium voetsteunen met 35% groter oppervlak en veel grip
 • Vlak zadel uit één stuk met 20 mm extra vulling voor een hogere zithoogte van 910 mm
 • Hoogwaardig voorspatbord in bijpassende kleur
 • Radiateurbeschermer van aluminium gaas
 • Kettinggeleider
 • Goudgeanodiseerde aluminium spaakwielen
Ontdek meer